Rövid összefoglaló az ügyvédi pálya mellett csak úgy mellékesen folytatott sporttevékenységről

  1. A csatolt fénykép szerint 1937-ben - mint nyíregyházi tüzér - a debreceni egyetem csapatában részt vettem Magyarország tornász-csapatbajnoki versenyén. A csapat megnyerte a korlátot s a többi szeren is az élvonalban végzett. A csapat edzője Aradi Gyula testnevelési tanár volt, a magyar férfi és női válogatott keret későbbi vezető edzője. Hajdu Gyula, aki 1946-ban lólengésben magyar bajnokságot nyert. Bornemissza János országos ifjúsági bajnok, Both György országos ifjúsági és főiskolai bajnok, magyar válogatott, Simonfalvi László többszörös magyar válogatott, Bőr Péter (később az igazságügyi minisztérium személyzeti főosztályvezetője).
  2. Veszprémben tovább akartam folytatni a versenyzést is, ezért felkerestem a polgári iskola igazgatóját Frank Zoltánt - aki a csepregi iskolában is az igazgatóm volt -, és engedélyt kértem, hogy az iskola tornatermében edzhessek. Felajánlottam, hogy egyúttal foglalkozom az iskola gyerekeivel is. Zoltán bátyám közölte velem, hogy a tornateremmel az ugyanezen iskolában székelő kereskedelmi iskola igazgatója rendelkezik, tőle kell engedélyt kérnem.

  3. Megtagadta.
   Erre levelet írtam a testnevelési Főiskola igazgatójának, dr. Szukovátinak, aki egyben a Magyar Tornaszövetség elnöke is volt. Ő levelet írt, vagy telefonált a székesfehérvári tankerületi főigazgatónak - ahová a veszprémi kereskedelmi iskola is tartozott. Hogy a tankerületi igazgató mit írt vagy mit mondott a kereskedelmi iskola igazgatójának, azt nem tudom, de az irodában üzenet várt, hogy sürgősen keressem fel a kereskedelmi iskola igazgatóját. Később Frank Zoltánnal is beszéltem, és ő azt mondta: miért kellett ezt csinálnom!?
   Hogy milyen fejmosást kaptak, azt nem tudom. Tény ellenben, hogy délutánonként enyém volt a tornaterem, sok gyerekkel. Többek között Egei Sándor a későbbi testnevelő tanár, a még későbbi világjáró, a világon egyedülálló artistaszámokat bemutató artista (a magasban szaturnuszgyűrűn egy-ujjon kézen álló, másik kezével és lábaival karikákat forgató stb. magánszám stb. kitalálója és végrehajtója). Aztán Matics Mihály, a jelenleg is Kanadában élő professzor, stb.
   Miután a nem versenyszerű, hanem egészségügyi torna iránt is feltámadt az érdeklődés, ugyancsak a kereskedelmi iskola tornatermében hetenként két alkalommal társadalmi tornát is tartottunk. Ebben elsősorban lányok vettek részt, de férfiak is jöhettek. De azok nem vették a tornát annyira komolyan, mint a lányok.
   Azután Boda József református lelkész kezdeményezte, hogy a református elemi iskolának nincs testnevelő tanára, tartsak részükre rendszeresen torna edzéseket, vasárnap pedig a református ifjúság - fiúk és lányok - részére az istentisztelet után egészségügyi tornát, mégpedig télen és rossz időben a nagy tanácsteremben! Ahol istentiszteleteket is szoktak tartani! Ugye milyen haladó gondolkodás? A testnevelést beengedni az "Isten Házába!". Egyébként az iskola udvarán szabadtéri nyújtó is volt, aztán röplabda pálya. Karácsony Sándor, az akkori idők egyik híres prédikátora is veszprémi látogatásakor részt vett ilyen foglalkozáson.
   Még 1938-ban a Magyar tornaszövetség felkért, hogy vállaljam el a körzeti titkári feladatkört s hivatalosan szervezzem a tornát a megyében, és rendezzem meg a versenyeket, elsősorban a sok száz gyereket megmozgató arany, ezüst és bronz jelvényszerző versenyek megrendezését. Elvállaltam és csináltam. Ezért a tevékenységért havi 50 P tiszteletdíjat kaptam. Minden egyéb foglalkozást, edzést teljesen társadalmi alapon végeztem, sőt a versenyek érmeit is keresetemből vásároltam meg.
   Nagyon elfoglaltak voltak a napjaim. Reggel utazás a vasúton Almádiból Veszprémbe. Napközben a jogászi munka (Dr. Szabó János irodája egyike volt a legforgalmasabbaknak). Utána edzés a tornateremben, a református elemiben, a vasutas pályán (mert közben részt vettem 400 - 1500 méteres síkfutó versenyeken, Székesfehérváron pl. veszprémi színekben a kerületi mezei futóbajnokságon, október 6-án a városi kegyeleti stafétában (a viaduktnál volt az én távom). Azután részt vettem Budapesten a Testnevelési Főiskolán tartott budapesti és a jelenleg Szénatér, akkor a MAC sporttelepét képezett ...